IAC heeft geld, ziet er goedkoop uit en is op zoek naar deals na Spinoff

Eerder deze maand voltooide de internetholding IAC de distributie van haar controlerende belang in de online datingsite Match.com aan IAC-houders. Dat heeft IAC-aandelen getransformeerd van een direct spel op Match naar een verzameling minder bekende internetbedrijven en een stapel geld.

 

Deze week hielden CEO Joey Levin en de leiders van een groep van de bedrijfseenheden van het bedrijf een virtuele ontmoeting met de straat om investeerders en analisten kennis te laten maken met de nieuwe IAC. Het komt erop neer dat er veel leuk is.

 

IAC (ticker: IAC) heeft nu in feite zes stukken. De grootste is een belang van 84,9% in ANGI Homeservices (ANGI), een beursgenoteerd bedrijf dat consumenten verbindt met aannemers en andere servicemedewerkers. (Je herinnert je het bedrijf misschien nog van de oorspronkelijke naam, Angie’s List.) ondeugend daten datingsite op de website.

 

Dat belang is ongeveer $ 6,3 miljard waard op basis van de recente ANGI-aandelenprijs, goed voor ongeveer 60% van de huidige marktkapitalisatie van $ 10,6 miljard van de IAC. IAC heeft ook ongeveer $ 4 miljard aan contanten.

 

Dat betekent dat de rest van IAC wordt gewaardeerd op minder dan $ 300 miljoen. Dat omvat Vimeo, een leverancier van videoproductietools; DotDash, dat een verzameling websites met webinhoud beheert; en Care.com, dat consumenten verbindt met kindermeisjes, dierenoppassers en andere thuiszorgverleners. Er zijn een paar andere activa, waaronder een belang van $ 250 miljoen in de autodeeldienst Turo en een krimpende desktopapplicatie.

 

https://www.youtube.com/embed/_84ESjbIWcE

 

In een interview deze week vertelde Levin aan Barron dat hij het gevoel heeft dat IAC een schone start krijgt. parship review online is goed.

 

‘Het is een nieuw begin’, zei hij. “Het voelt nieuw en fris aan, maar het is een grote last om de volgende te vinden.”

 

Levin zei dat hij niet op de $ 4 miljard in contanten zal zitten. Hij is aan het winkelen, zowel voor bedrijven om te kopen als voor plaatsen waar IAC minderheidsbelangen kan nemen. En hij beperkt zijn zoektocht niet tot specifieke niches.

 

‘Het mooie van IAC is dat we alles kunnen doen’, zei hij. “We hebben enige expertise in het consumenten-internet. En we begrijpen de basisbehoeften van bedrijven en marktplaatsen. ” Hij blijft geïnteresseerd in de verschuiving van offline bedrijven online, en zegt dat dit proces in veel categorieën nog vroeg is.

 

Op een gegeven moment overwoog IAC om ANGI dezelfde behandeling te geven als Match, waarbij het zijn belang verloor aan houders. Levin zei dat terwijl niets van de tafel is, IAC afstand deed van een ANGI-draai, en besloot dat ANGI voorlopig beter af was met een interne focus.

 

De activiteiten van ANGI stortten in maart en april ineen toen de consumenten in de beginfase van de Covid-19-pandemie vasthielden. Levin zegt dat consumenten recenter al die tijd thuis dingen opmerken die moeten worden gerepareerd. En hun onvermogen om te reizen of uit te geven aan entertainment heeft hen extra geld opgeleverd.

 

Het resultaat is dat de inkomsten in mei en juni zijn teruggekeerd naar groei met dubbele cijfers, nadat ze in april in het rood waren gegleden. Serviceverzoeken zijn in juni met 34% gestegen en het platform kan de vraag nu niet bijhouden.

 

Vimeo, merkte hij op, heeft een versnelling gezien in zijn activiteiten doordat steeds meer bedrijven overgaan op online video als een manier om klanten te bereiken. De inkomsten van Vimeo stegen met 53% in mei en 43% in juni, tegenover 30% groei in januari en 34% in februari. En hij zei dat de Dotdash-activiteiten de advertentie-inkomsten tijdens de recessie hebben verhoogd, met een omzetgroei van vijftien in de afgelopen twee maanden.

 

Cory Carpenter, analist van J.P.Morgan, kwam weg van de opgevoerde analistenoproep. Hij herhaalde zijn overwogen ratings op zowel ANGI als IAC, waardoor zijn doel voor de aandelenkoers van IAC steeg van $ 155 naar $ 160.

 

Hij is vooral opgetogen over de vooruitzichten voor Vimeo, die hij naast ANGI als het meest waardevolle stuk van de portefeuille beschouwt. Hij merkte op dat het bedrijf een omzetrendement van $ 250 miljoen heeft, met een organische groei en winstgevendheid van meer dan 30% waarschijnlijk in 2021 of 2022.

 

Carpenter schatte de waarde van Vimeo op $ 2,5 miljard, gebaseerd op een omzet van 7,5 keer zijn 2021-schatting van $ 329 miljoen, en zei dat dit cijfer conservatief zou kunnen blijken te zijn. De volledige portefeuille van niet-ANGI-activa is $ 4 miljard waard, zei de analist, $ 1 miljard meer dan zijn schatting vóór de vergadering van deze week.

 

Benchmarkanalist Daniel Kurnos gelooft eveneens dat Vimeo “de meest indrukwekkende van het stel” is, en het stuk met “de beste kans op waardecreatie op korte termijn”. Hij gebruikt een waarde van $ 1,3 miljard voor Vimeo, maar zegt dat dit waarschijnlijk te laag is. Hij voegde eraan toe dat Care.com de grootste onzekerheid is onder de belangen van IAC.

 

“Een aanzienlijke toestroom van tutor, leraar en verzorger heeft een onverwachte meevaller opgeleverd, terwijl de pandemische trends zowel thuis leren als thuiszorg blijven bevorderen”, schreef Kurnos. “Gecombineerd met IAC’s matchmaking-technologie, denken we dat Care de kans heeft om te domineren of een belangrijke speler te worden in verschillende branches, waarvan geen enkele is meegenomen in onze of de consensusvoorspelling.”

 

Hij behield zijn Buy-rating en $ 155doelwit.

 

IAC zei ook dat het van plan is te stoppen met het verstrekken van winstrichtlijnen, maar in plaats daarvan van plan is om maandelijkse prestatiegegevens over al zijn bedrijven bekend te maken. Levin zei dat dit de focus op kwartaal-tot-kwartaalprestaties zou moeten verminderen, maar het risico bestaat dat in plaats van de volatiliteit in te dammen, die aanpak het daadwerkelijk opwaardeert.

 

Ondertussen is de wildcard voor IAC-investeerders wat het bedrijf doet met het geld. Levin zei dat het bedrijf waarschijnlijk voor het einde van het jaar zijn eerste deal na de wedstrijd zal aankondigen. Blijf kijken

 

Pinterest
LinkedIn
Share