Bitcoin bereikt in vijf jaar $ 100.000 naarmate de vraag en adoptie toenemen

Bloomberg-analist Mike McGlone heeft voorspeld dat de prijs van bitcoin in 2025 $ 100.000 zal bedragen. McGlone baseerde zijn argument op eerdere bitcoin-trends, inclusief de periode waarin het vier jaar duurde om van $ 1.000 naar $ 10.000 in 2017 te gaan.

 

“Dus een verdubbeling van dat tijdsbestek voor rijping zou de prijs in ongeveer vijf jaar naar $ 100.000 kunnen brengen”, zei hij in Bloomberg’s Crypto Outlook-rapport voor oktober. “De meeste vraag- en adoptiemaatregelen geven aan dat bitcoin waarschijnlijk op het stijgende pad blijft.”

 

McGlone merkte op dat een topstatistiek voor acceptatie, het 30-dagen gemiddelde van BTC-adressen, overeenkomt met een prijs van ongeveer $ 15.000, wat suggereert dat de topcryptocurrency tegen de huidige prijzen van $ 10.700 sterk ondergewaardeerd is. Hij ziet het digitale activum eind 2020 boven de $ 14.000 breken.

 

 

Het aantal actieve bitcoin-adressen is gestegen tot 981.000, blijkt uit gegevens van Glassnode, van 684.000 begin dit jaar, toen de prijs van het actief gemiddeld ongeveer $ 7.700 bedroeg. Toen de actieve adressen op 23 december 2018 bijna 1,1 miljoen bereikten, handelde bitcoin gemiddeld voor $ 14.800. tips voor goud kopen is handig.

 

McGlone, een senior commodity-strateeg bij Bloomberg, wees ook op de toenemende hashrate van bitcoin, de groeiende interesse van institutionele beleggers, het beperkte aanbod van de munt en de falende wereldwijde macro-economie als potentiĆ«le belangrijke drijfveren voor toekomstige prijsgroei. Hij gebruikt het voorbeeld van de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) als een “directe indicator van de vraag van investeerders”.

 

Tegenwoordig bezit de trust het equivalent van ongeveer 450.000 BTC. Een jaar geleden bezat het minder dan de helft van dat bedrag, wat wijst op een stijgende belangstelling van institutionele beleggers. De instroom in GBTC, het grootste op de beurs verhandelde product, heeft volgens het rapport ongeveer 70% van het nieuwe bitcoin-aanbod in het derde kwartaal van dit jaar geabsorbeerd.

 

Het rapport speculeert ook dat de marktkapitalisatie van tether (USDT) die van ethereum (ETH) tegen 2021 zal overtreffen, om de op een na grootste cryptocurrency ter wereld te worden. In de afgelopen maanden is de marktkapitalisatie van tether geƫxplodeerd tot $ 15,6 miljard, omdat meer beleggers naar stablecoins kijken om de waarde van hun munten te behouden. De marktkapitalisatie van de ETH schommelt momenteel rond de $ 39,6 miljard. btc kopen ideal kan online sneller.

 

“Wat aangeeft dat er vraag is naar een digitale versie van goud (bitcoin) en een crypto-activum zoals de dollar: als de huidige trends de overhand hebben, kan de marktkapitalisatie van tether volgend jaar de ethereum overtreffen”, zei hij. “De toenemende acceptatie van stabiele munten is waarschijnlijk een voorloper van digitale valuta van centrale banken en belooft duurzamer te zijn dan speculatieve excessen met alt-munten.”

 

Pinterest
LinkedIn
Share